Autoverzekering vergelijken: waar begin ik?

4 december 2018

Autoverzekering vergelijken: waar begin ik?

Autoverzekeringen vergelijken is nog steeds best ingewikkeld. Als u het goed wilt doen, moet u eigenlijk ook alle alle polisvoorwaarden bekijken en vergelijken. En dat kost veel tijd. Bij Baloise houden we het graag simpel. Daarom geven we u alvast een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen van de poliswaarden. Zo weet u tenminste waar u écht op moet letten.

Eigen risico van de autoverzekering

Bij veel autoverzekeringen kunt u het eigen risico vaak vrijwillig verhogen in ruil voor premiekorting. Rijdt u nooit schade? Dan is een verzekering met een hoog eigen risico het overwegen waard. Houd wel rekening met eventuele schade: kunt u het eigen risico dan betalen?

Dekking en premie autoverzekering

Elke auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Natuurlijk kunt u de dekking uitbreiden, maar bedenk ook goed welke dekking u precies nodig heeft. Dat is afhankelijk van uw rijgedrag en de waarde van uw auto. Welke dekking u kiest, heeft bovendien gevolgen voor de premie van uw autoverzekering.

Keuze schadeherstelbedrijf ruitschade

Bij veel autoverzekeringen geldt: voor reparatie van schade moet u naar een aangesloten schadeherstelbedrijf. Dat levert een lager eigen risico of gratis vervangende auto op. Maar waar zit bijvoorbeeld het schadeherstelbedrijf bij schade aan de voorruit? Is deze locatie ook handig voor u? Baloise werkt samen met Carglass en daarnaast ook met Autototaalglas. Zo is bij glasschade dus altijd een hersteller in uw buurt.

Standaard extra verzekerde dekkingen

Bij Baloise uw autoverzekering altijd standaard voorzien van extra dekkingen, te weten:

Een Schadeverzekering voor Inzittenden van € 100.000 verzekerd per persoon, met een maximum van € 500.000 per schade-evenement. Dit valt ook uit te breiden naar € 1 .000.000.
Een verhaalsbijstanddekking, zodat u kunt rekenen op juridische bijstand wanneer u schade aan uw auto of letselschade wilt/kunt verhalen op een tegenpartij.
Kortom, u kunt steeds rekenen op Baloise Insurance: wij laten u niet in de kou staan.

Autoverzekering vergelijken bij Baloise?

Bij Baloise bepaalt u naast de standaard ruime verzekering zelf de door u gewenste dekking en de premie van uw autoverzekering. Dat maakt autoverzekeringen vergelijken nog makkelijker. Op onze verzekeringskaarten ziet u bovendien in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Bijvoorbeeld wat wel en wat niet is verzekerd, of wat er precies wordt vergoed.

Bij Baloise ziet u snel en simpel hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering

Bereken uw premie

Toch nog vragen?

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.
Neem contact met ons op