Goedkope autoverzekering? Niet altijd de slimste optie

30 oktober 2018

Goedkope autoverzekering? Niet altijd de slimste optie

Bij een nieuwe auto hoort ook een nieuwe autoverzekering. Misschien wilt u hierop geld besparen en die autoverzekering goedkoop afsluiten. Maar dat is niet altijd verstandig. Want een goedkope autoverzekering betekent meestal een mindere dekking en hogere eigen risico’s. Met een paar extra euro’s krijgt u wél de dekking die u nodig heeft. Waarom is dat zo belangrijk?

Goedkope autoverzekering is altijd duurkoop

Een belangrijke stelregel bij verzekeringen luidt: hoe goedkoper, hoe lager de dekking. Een lagere premie klinkt fijn in de oren, maar lagere limieten worden makkelijk overschreden. U moet bij schade zelf veel eerder de portemonnee trekken, omdat uw auto te beperkt verzekerd is of u geen dekking heeft in geval van eigen lichamelijk letsel. Dan weet u zeker dat u bij een goedkope autoverzekering moet bijbetalen. Bij Baloise heeft u hierover geen zorgen: wij verzekeren altijd alle inzittenden en voorzien standaard een verhaalsbijstandverzekering, waardoor u steeds verzekerd bent van juridische hulp bij het verhalen van uw materiële én uw letselschade.

Het eigen risico betalen

Een andere belangrijke stelregel is: hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de eigen kosten. U kunt natuurlijk kiezen voor een hoger eigen risico en zo op korte termijn geld besparen. De meeste mensen gaan ervan uit dat hen niks overkomt. Maar pech of een ongeluk krijgen, gebeurt vaker dan u denkt. Bij een goedkope autoverzekering, met een hoger eigen risico, moet u in dat geval de kosten zo uit eigen zak betalen. Kunt u dat? En, ook niet onbelangrijk: wilt u dat?

Extra pech

Wanneer u een autoverzekering goedkoop afsluit, krijgt u niet altijd de dekking die u nodig heeft. Daardoor moet u bijvoorbeeld bij pech zelf regelen dat u en uw passagiers thuiskomen en dat uw auto bij de garage komt. Bent u verzekerd bij Baloise? Dan kunt u bij schade in veel gevallen rekenen op onze gratis pechhulp. Zo weet u zeker dat u en uw passagiers thuiskomen en dat de auto naar een erkende garage wordt gebracht.

Wees verzekerd van service

Bij autoverzekeringen krijgt u waarvoor u betaalt. Een goedkope autoverzekering biedt vaak de minimale dekking die nodig is om legaal met de auto op de weg te zijn. Bij pech of een ongeluk staat u met zo’n verzekering alleen met uw auto aan de kant. Bij Baloise krijgt u een betaalbare dekking en standaard
extra bescherming, zodat u er nooit alleen voor staat als er wat fout gaat.

Bij Baloise ziet u snel en simpel hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering

Bereken uw premie

Toch nog vragen?

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.
Neem contact met ons op