Krijg ik automatisch pechhulp en rechtsbijstand bij mijn autoverzekering?

16 juni 2019

Krijg ik automatisch pechhulp en rechtsbijstand bij mijn autoverzekering?

Natuurlijk wilt u zich geen zorgen maken over pech onderweg of geruzie over schade na een verkeersongeluk. Zeker niet wanneer u een fijne autovakantie in het vooruitzicht hebt. Check daarom voordat u vertrekt: is uw pechhulp alleen geldig in Nederland? Of geldt de pechhulp voor heel Europa? En is uw autoverzekering inclusief rechtsbijstand? Zo gaat u problemen uit de weg, nog voordat ze kunnen opduiken.

Voorwaarden controleren

Een autoverzekering sluit u niet alleen af omdat dit verplicht is. U neemt ook een autoverzekering omdat u zeker wilt zijn van hulp onderweg én achteraf. Zo staat u er nooit alleen voor als u pech krijgt of een juridisch geschil na een ongeluk. Rechtsbijstand en pechhulp in Nederland en Europa zijn niet automatisch inbegrepen bij de gemiddelde autoverzekering. Bij Baloise kunt u deze onderdelen wel makkelijk verzekeren.

Rechtsbijstand na een ongeluk

Na een verkeersongeluk kunt u bijvoorbeeld een meningsverschil krijgen met de andere automobilist over de schuldvraag: wie is verantwoordelijk voor de schade? Of misschien wilt u ook andere kosten verhalen naast de schade aan uw auto, zoals letselschade of het eigen risico van uw zorgverzekering. Dan kan juridische hulp uitkomst bieden. Bij Baloise bieden wij ons product standaard met de rechtshulp van deskundigen op het gebied van verkeersrechtsbijstand aan. Zo wordt het verhalen van de geleden (letsel)schade voor u geregeld.

Automatische pechhulp. Of niet?

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw auto is verplicht. Daarmee verzekert u alleen de schade die u aan andere personen of voertuigen aanbrengt. Bijvoorbeeld wanneer u te laat op de rem trapt en tegen uw voorligger aanrijdt. De schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd. Ook valt bijvoorbeeld een klapband niet onder de WA-verzekering. Daarvoor moet u een aanvullende verzekering afsluiten. Met de WA+volledig casco van Baloise kunt u ook pechhulp in uw eigen woonplaats meeverzekeren: u bent daarmee altijd en overal – in uw eigen woonplaats, in Nederland én Europa – verzekerd van pechhulp.

Autoverzekering vergelijken

Wilt u weten of u de beste dekking heeft – waaronder rechtsbijstand en pechhulp in Nederland en Europa? Bij Baloise vindt u de dekking van onze autoverzekeringen terug in één helder overzicht.

 

Bij Baloise ziet u snel en simpel hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering

Bereken uw premie

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.
Neem contact met ons op