Wintercheck: 4 tips om uw auto winterklaar te maken

12 november 2018

Wintercheck

De winter komt eraan; de dagen worden korter, de (nacht)vorst doet zijn intrede en de feestdagen staan voor de deur. Autorijden wordt dus minder veilig, net in het seizoen dat u vaker op familiebezoek gaat. Kies daarom zelf voor veiligheid en maak uw auto klaar voor de winter met bijvoorbeeld winterbanden. Dankzij onze wintercheck start u zo veilig als mogelijk aan uw autorit in de winter.

Tip 1: Laat de accu doormeten

Wanneer het koud is, loopt de accu van uw auto veel sneller leeg. En als de accu niet meer optimaal werkt, kan uw auto niet meer starten. Laat hem daarom nog vóór de eerste nachtvorst doormeten. Vermijd ook het rijden van korte stukjes, want dan krijgt uw accu niet genoeg tijd om op te laden.

Tip 2: Even smeren en bijvullen

Om te voorkomen dat autodeuren ’s nachts dichtvriezen, kunt u de deurrubbers goed schoonmaken en insmeren met een speciale stick, spray of smeersel. Ook talkpoeder kan helpen. Daarnaast kan uw ruitensproeiervloeistof bevriezen in het reservoir. Vul ‘m daarom bij met een antivries ruitensproeier.

Tip 3: Zet een winterkit klaar

Natuurlijk wordt het krabben in de winter. Vaak komt de nachtvorst eerder dan verwacht en moet u ’s ochtends in het donker op zoek naar een krabber. Voorkom die barre speurtocht en zet alvast een set winterspullen klaar in uw auto, met een krabber, lekker warme handschoenen, een ruitontdooier en een schep om eventueel diepe sneeuw weg te krijgen. Vergeet ook niet om thuis de slotontdooier klaar te zetten.

Tip 4: Doe een bandencheck

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat zomerbanden steeds minder goed kunnen omgaan met winterse omstandigheden. Bij een lage snelheid is de remweg op sneeuw met zomerbanden ruim twee keer zo lang als met winterbanden. Niet bepaald veilig dus. Het advies? Kies voor 4-seizoenenbanden (all-seasonbanden) of winterbanden en een tijdige bandencheck. Een 4-seizoenenband zit tussen een zomerband en een winterband in en is prima voor de winter van de Lage Landen. Gaat u op wintersport? Kies van voor een echte winterband voor meer grip op de winterse wegen.

Toch schade in de winter?

Bent u toch door winterse gladheid in een slippartij beland en heeft uw auto schade? U kunt altijd rekenen op onze gratis pechhulp. Daarmee komen u en uw passagiers veilig thuis en wordt uw auto naar een erkende garage gebracht.

Bij Baloise ziet u snel en simpel hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering

Bereken uw premie

Toch nog vragen?

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.
Neem contact met ons op