Schade melden

Baloise Insurance staat altijd voor u klaar. Heeft u autoschade? Meld dit zo snel mogelijk. Wij zorgen dat u snel weer op weg bent én dat alles vlot wordt afgehandeld.

Online schade melden

Meld schade aan uw auto zo snel mogelijk. Het liefst binnen 24 uur. U kunt schade eenvoudig online melden. Let op: u moet hiervoor inloggen in “u moet hiervoor inloggen op“ Mijn Polismap”. Schade melden kan ook via E-mail schade@baloise.nl, mail hier uw Schadeformulier naar toe en wij nemen deze z.s.m. in behandeling.

Telefoonnummers Schadeafdeling

Tijdens werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur met ons: 088-9993700. Op andere dagen en tijden met SOS. En voor hulpverlening na een ongeval of pechhulp met SOS.

  • Binnen Nederland: 020-6515151
  • Buiten Nederland: 0031-206515151

Auto gestolen? Meld de diefstal bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV). Bereikbaar op alle dagen van 7:00 tot 23:00 uur via 088 0087 444. En aan ons via 088-9993700.

Schade melden

U kunt ruitschade snel laten repareren door een aangesloten glashersteller bij u in de buurt.

Zie onze lijst met aangesloten glasherstellers.

Schade kunt u laten repareren door een aangesloten schadehersteller.

Zie onze lijst met aangesloten schadeherstellers.
Diefstal

Is uw auto gestolen? Doe dan direct aangifte bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV) van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Aangifte kan uitsluitend telefonisch. Het loket is alle dagen bereikbaar van 7:00 tot 23:00 uur via 088 00 87 4444. Wordt uw auto gestolen in het buitenland doe dan direct aangifte bij de plaatselijke politie. Bewaar de aangifte goed. Die heeft u nodig omdat u de aangifte ook moet melden bij het AGV. U scant de aangifte en mailt die naar aagv@liv.nl. Uiteraard meldt u de diefstal ook aan ons Via 088-9993700.

Directe Schadeafhandeling

Bent u WA of WA beperkt casco verzekerd en is uw auto beschadigt door een botsing met een ander motorrijtuig met een Nederlands kenteken. En is de bestuurder van het andere motorrijtuig schuldig aan de botsing? Dan kunt u de schade ook bij ons indienen. De schade die wij aan u vergoeden omvat alle schade die u ook vergoed zou krijgen van de verzekeraar van de bestuurder van het andere motorrijtuig. Heeft u of een van de passagiers tevens letsel- of overlijdenschade dan dient u de schade bij de verzekeraar van de bestuurder te melden. Klik hier voor de animatie over de directe schadeafhandeling en de andere regels waaraan voldaan moet worden.

Hulpdocumenten

Algemene dienstenwijzer

De financiële bedrijfstak hecht aan goede voorlichting en kwaliteit. Wie zijn wij en wat houdt onze dienstverlening in? Lees onze algemene dienstenwijzer

Polisvoorwaarden

Is uw schade verzekerd of niet? Daalt uw no-claim door de schade? U leest het in uw polisvoorwaarden. Controleer uw polisvoorwaarden

Europees schadeformulier

Bent u betrokken bij een ongeval of aanrijding? Vul dan, liefst met de andere betrokken partij(en), het Europees schadeformulier in. Download het schadeformulier (PDF)

Het waarborgfonds

Heeft u schade geleden veroorzaakt door een onbekend óf onverzekerd motorvoertuig en is uw auto WA of WA en Beperkt Casco verzekerd en heeft u geen rechtsbijstandverzekering? Dan kunt u niet bij uw eigen autoverzekeraar terecht. Daarom is in 1965 het Waarborgfonds Motorverkeer (WBF) opgericht.

Het Waarborgfonds is er voor mensen die door een motorvoertuig zoals een brommer, auto of tractor schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden of als hij niet verzekerd is. Ook schade die is veroorzaakt met een gestolen motorvoertuig kan vergoed worden.Het Waarborgfonds vergoedt dus alleen schade door een  motorvoertuig. Schade door bijvoorbeeld vandalisme vergoedt het Waarborgfonds niet. Het Waarborgfonds is een stichting zonder winstoogmerk en wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds.

Via onderstaande link komt u op de website van het waarborgfonds, waar u uw claim kunt indienen. En een video kunt bekijken waarin helder wordt verteld aan welk voorwaarden voldaan moet worden. https://waarborgfonds.vereende.nl

Nog vragen?

Onze experts staan altijd voor u klaar met antwoord en advies.