Blogoverzicht

Welke autoverzekering beschermt u en uw inzittenden?

Altijd veilig onderweg: het is geen zekerheid. Als bestuurder bent u niet alleen verantwoordelijk voor uzelf maar ook voor uw passagiers. Daarom kunt u het beste direct een verzekering kiezen die ook uw passagiers beschermt. Er bestaan twee dekkingen: beide zijn een aanvulling op uw autoverzekering en gelden voor alle inzittenden – dus ook voor u als bestuurder. Waarin zit het verschil? Dat vertellen we u hieronder!

 

Een Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI)

De meest complete dekking. Dat is de Schadeverzekering Voor Inzittenden. De verzekering vergoedt alle lichamelijke en materiële schade bij een ongeval. U kunt u verzekeren tot een maximaal bedrag van € 1.000.000. De inzittenden zijn ook verzekerd tijdens het in- en uitstappen en als ze bij de auto staan door bijvoorbeeld autopech of om te tanken. Indien u niet alleen WA maar ook een beperkte of volledige casco dekking heeft bent u verzekerd voor schade aan uw auto. Met schade bedoelen we een botsing, aanrijding, brand of blikseminslag, of uw auto raakt van de weg. De SVI dekt alles wat de Ongevallen Inzittenden verzekering (OI) ook dekt maar gaat veel verder. Ook alle materiële schade van de inzittenden valt onder de dekking van de SVI. Het maakt bovendien niet uit wie er schuldig is aan het ongeval.

 

Een Ongevallen Inzittenden (OI)

U kunt ook kiezen voor een verzekering die minder uitgebreid is. Dat is de Ongevallen Inzittenden verzekering (OI). Deze verzekering dekt schade bij blijvende invaliditeit of bij overlijden. Reguliere medische kosten vallen niet standaard onder de dekking en de maximale uitkering is lager. Het is een eenmalige en vaste uitkering dat niet afhangt van een specifiek letsel. Bij ons gelden de onderstaande vaste verzekerde bedragen:

 

Bij overlijden   —        Bij blijvende invaliditeit

€ 15.000                      € 30.000

 

Ook hier is het niet van belang wie er schuldig is aan het ongeval.

 

Is één van deze verzekeringen iets voor u?

Extra verzekering voor inzittenden is niet verplicht. Maar het kan wel nuttig zijn. Heeft u bijvoorbeeld vaak passagiers aan boord of vervoert u regelmatig kinderen bijvoorbeeld van en naar een sportaccomodatie? Dan is deze extra dekking afsluiten toch wel verstandig.

 

Ontdek welke verzekeringspolis wij u op maat kunnen aanbieden.

  • 02.12.2021