Blogoverzicht

Diefstal

Veelgestelde vragen

1. Er zijn spullen uit mijn auto gestolen, waaronder een fotocamera. Zijn deze verzekerd via mijn autoverzekering?

Nee, spullen die uit uw auto worden gestolen zijn niet verzekerd op uw autoverzekering. Wel wordt de inbraak schade aan uw auto vergoed als uw auto beperkt casco of volledig casco verzekerd is. U moet dan echter wel de normale voorzichtigheid in acht genomen hebben. Dat bent u als u dure zaken zoals bij voorbeeld laptop, fotocamera en of telefoon uit de auto haalt als u die parkeert. 

Spullen die uit de auto zijn gestolen kunt u wellicht vergoed krijgen op uw inboedel- of als het op vakantie is ontvreemd op uw reisverzekering.

2. Wat moet ik doen als mijn auto gestolen is?

Is uw auto gestolen? Doe dan direct aangifte bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV) van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Aangifte kan uitsluitend telefonisch. Het loket is alle dagen bereikbaar van 7:00 tot 23:00 uur via 088 00 87 4444. 

Wordt uw auto gestolen in het buitenland doe dan direct aangifte bij de plaatselijke politie. Bewaar de aangifte goed. Die heeft u nodig omdat u de aangifte ook moet melden bij het AGV. U scant de aangifte en mailt die naar aagv@liv.nl

Uiteraard meldt u de diefstal ook aan ons via 088-9993700.

3. Wanneer moet ik aangifte doen bij de politie?

U moet aangifte doen bij de politie in de volgende situaties: Na diefstal van uw auto. Na diefstal van spullen uit uw auto. Als iemand schade aan uw auto heeft veroorzaakt en daarna is doorgereden.

  • 02.05.2020