Blogoverzicht

Autoverzekering stopzetten / wijzigen

Veelgestelde vragen

1. Wanneer kan ik mijn autoverzekering wijzigen?

U kunt uw verzekering op ieder moment veranderen. Bijvoorbeeld van WA + beperkt casco naar WA-verzekering. De verandering gaat dan direct in. Ook kunt u een WA-verzekering uitbreiden met een cascoverzekering. U moet ons dan wel een verklaring van een onafhankelijke deskundige (expert) sturen waarin staat dat uw auto geen schade heeft.

2. Wanneer kan ik mijn autoverzekering stopzetten (opzeggen)?

Als u de verzekering wilt stoppen dan kunt u dit zelf via uw online polismap doorvoeren. Voor de online polismap klik hier. U kunt de verzekering dan per dezelfde dag beëindigen.   Indien u wilt dat wij dat voor u regelen, dan kunt u dat per brief of e-mail doen. Omdat wij de verzekering dan voor u beëindigen brengen wij u administratiekosten in rekening. Deze bedragen € 18,15 inclusief assurantiebelasting.

3. Ik ga mijn auto tijdelijk niet gebruiken. Kan ik mijn verzekering stopzetten?

Een WA-verzekering is verplicht. Gebruikt u uw auto voor langere tijd niet? Dan kunt u het kenteken van uw auto laten schorsen. Het kenteken is dan niet meer geldig en u hoeft dan ook geen WA-verzekering te hebben. Een schorsingsbewijs kunt u bij de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) aanvragen. Met een geschorste auto mag u niet rijden. Ook mag u de auto niet op de openbare weg parkeren. Kijk voor meer informatie op de website van de RDW. Met een schorsingsbewijs kunt u uw WA-verzekering tijdelijk stopzetten.

4. Hoe kan ik mijn oude autoverzekering stopzetten (opzeggen)?

In uw huidige voorwaarden staat hoe en per wanneer u uw huidige verzekering kan opzeggen. U kan voor het opzeggen ook gebruik maken van onze opzegbrief. Deze is te downloaden (klik hier)

5. Wat betekent royeren of beëindigen van de autoverzekering?

Beëindigen of royeren wordt ook stopzetten genoemd. Als u de verzekering beëindigt, stopt de verzekering ook helemaal. U betaalt dan geen premie meer, heeft geen overeenkomst meer met ons en u kunt dan niet meer op ons rekenen voor pechhulp of een vergoeding bij schade.

6. Kan ik mijn autoverzekering tijdelijk stopzetten?

Ja. U kunt dit aan ons vragen. Bijvoorbeeld als u uw auto verkoopt en nog geen nieuwe heeft. Of als u uw auto een tijdlang niet gaat gebruiken. Wij mogen uw verzekering ook zelf schorsen. Bijvoorbeeld als u uw premie niet betaalt. De verzekering blijft nog wel in onze administratie staan, maar u betaalt geen premie meer en uw auto is bij schade niet meer verzekerd.

7. Hoe kan ik de WA-verzekering stoppen?

Stoppen wordt ook wel beëindigen of royeren genoemd. Als u de verzekering stopt, stopt de verzekering ook helemaal. U betaalt dan geen premie meer, heeft geen overeenkomst meer met ons en u kunt dan niet meer op ons rekenen voor pechhulp of een vergoeding bij schade

8. Wat wordt bedoeld met het schorsen van een autoverzekering?

Een autoverzekering schorsen betekent dat we de verzekering een tijdje pauzeren. U kunt dit aan ons vragen. Bijvoorbeeld als u uw auto verkoopt en nog geen nieuwe heeft. Of als u uw auto een tijdlang niet gaat gebruiken. Wij mogen uw verzekering ook schorsen. Bijvoorbeeld als u uw premie niet betaalt. De verzekering blijft nog wel in onze administratie staan, maar u betaalt geen premie meer en uw auto is bij schade niet meer verzekerd.

9. Ik heb mijn auto al verkocht. Kan ik de autoverzekering nu nog opzeggen? En krijg ik de teveel betaalde premie terug?

Ja, u kunt de verzekering ook na de verkoop van uw auto nog opzeggen. U krijgt alleen de eventueel teveel betaalde premie terug vanaf de datum dat wij uw opzegging ontvingen.

10. Hoe moet ik mijn WA-verzekering opzeggen?

Opzeggen kunt u snel en gratis doen via onze website als u bent ingelogd in uw eigen “mijn polismap” omgeving. U kunt ook opzeggen per brief. U moet dan een kopie van het vrijwaringsbewijs meesturen. Zegt u op per brief, dan betaalt u hiervoor administratie kosten. Deze kosten kunt u bekijken op www.baloise.nl/autoverzekering/administratiekosten

  • 30.01.2019