Blogoverzicht

Diverse vragen

Van groene kaart tot vervangwagen

1. Wat is een groene kaart?

Baloise heeft de groene kaart vervangen voor een digitaal verzekeringsbewijs. Dit bewijs is net zo geldig als een papieren groene kaart en wordt geaccepteerd in alle 25 EU-landen, plus Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. Lees meer. 

2. Geeft het schadeherstelbedrijf mij een vervangende auto?

Dat bepaalt het schadeherstelbedrijf zelf. Wij hebben daar geen invloed op. U kunt dit het best vragen aan het schadeherstelbedrijf dat voor u de auto maakt.

3. Heeft u een autoverzekering WA en Beperkt Casco of een autoverzekering WA en Volledig Casco? En is uw auto gestolen?

Dan krijgt u van onze Pechhulpdienst SOS International een vervangende auto. Deze vervangende auto kan u maximaal 30 dagen gebruiken of totdat uw auto weer is teruggevonden. 

En kan u in Nederland niet verder rijden omdat uw auto beschadigd is door een verzekerde gebeurtenis?  

Dan krijgt u van onze Pechhulpdienst SOS International een vervangende auto. U mag de vervangende auto gebruiken totdat uw auto is afgeleverd bij een aangesloten schadeherstelbedrijf, ABS-autoherstel of Schadenet. U mag de vervangende auto echter nooit langer gebruiken dan 4 dagen nadat de schade is ontstaan.

4. Kan ik ook een aanschafregeling- of nieuwwaarderegeling nemen voor een taxi of lesauto?

Nee, dit kan helaas niet.

5. Wat betekent aanschafregeling of nieuwwaarderegeling?

 • Is uw auto op het moment van schade 8 jaar of jonger? En staat op uw polis dat u een aanschaf- of nieuwwaarderegeling heeft? Dan kijken we bij schade eerst of uw auto het nog waard is om te repareren.
 • Is de auto het nog waard om te repareren? En zijn de reparatiekosten minder dan 2/3 van het aankoopbedrag van de auto?
  Dan betalen we de reparatiekosten.
 • Kan uw auto niet meer gerepareerd worden? Of is de auto weg?
  Dan betalen wij u het bedrag waarvoor u de auto kocht.
 • Bij een nieuwe auto betalen wij het bedrag waarvoor u dezelfde auto weer nieuw kunt kopen, maar nooit meer dan het bedrag wat op uw polis staat + 10%.
  Lees meer hierover in onze Polisvoorwaarden.

6. Is mijn aanhanger of caravan ook verzekerd?

Een aanhanger of caravan is gratis meeverzekerd voor de WA-verzekering. Deze moet dan wel aan de auto vastzitten. Ook mag u niet bezig zijn met spullen laden of lossen op het moment dat er schade ontstaat. U kunt bij ons eventueel een groene kaart voor de aanhanger of caravan aanvragen. Neem daarvoor contact met ons op.

7. Waar moet ik mijn handtekening op de groene kaart plaatsen?

Sinds 2009 moet u gebruikmaken van een nieuwe groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs). Op deze groene kaart hoeft u geen handtekening meer te plaatsen

8. Is de datum op mijn groene kaart ook de datum waarop dat het verzekeringsjaar eindigt?

Meestal niet. U bent steeds voor een jaar verzekerd. Om problemen tijdens vakanties te voorkomen, is bij de meeste verzekeraars de groene kaart een maand langer geldig. Op uw polisblad staat op welke datum uw verzekeringsjaar eindigt.

 • 02.05.2020