Pech in het buitenland. Wat nu?

14 juni 2019

Pech in het buitenland. Wat nu?

Het is altijd schrikken als de auto het plotseling niet meer doet. Dat kan ook gebeuren als u, bepakt en bezakt, op weg bent naar uw vakantiebestemming. Wat moet u dan doen? Wie belt u bij pech onderweg in het buitenland? Baloise geeft 4 tips bij pech op vakantie in Europa.

Tip 1: Veiligheid voorop

Ieder jaar gebeuren er (fatale) ongevallen doordat er onveilig gehandeld wordt bij autopech. Stel veiligheid daarom altijd voorop:

 • Zet de auto in de vluchtstrook of berm en doe de alarmlichten aan om andere automobilisten te waarschuwen.
 • Controleer of alle medereizigers in orde zijn, laat iedereen aan de rechterkant uitstappen en achter de vangrail staan.
 • Plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter achter de auto en trek een reflecterend hesje aan.
 • Een Veiligheidsvest is in ieder geval verplicht in Frankrijk, België, Kroatië, Oostenrijk voor alleen de bestuurder. In de landen Hongarije, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Spanje voor alle inzittenden in de auto.

Wanneer u, uw reisgenoten en uw auto veilig zijn, kunt u de pechhulp bellen.

Tip 2: Weet wie u moet bellen

Bent u volledig casco (all risks) verzekerd? Dan is pechhulp bij Baloise in veel gevallen gratis meeverzekerd. Bel bij pech in Nederland én Europa naar:

  • Baloise tijdens kantooruren (tussen 8.00 uur – 17.30 uur): 088-9993700
  • De pechhulp van Baloise buiten kantooruren – SOS International:

binnen Nederland: 020-6515151
buiten Nederland: +31-206515151

Zorg voor vertrek dat deze telefoonnummers in uw telefoon staan en dat u altijd voldoende batterij hebt om te kunnen bellen.

Let op! Krijgt u pech onderweg in Frankrijk? Daar mogen alleen dépanneurs u helpen. Bel in Frankrijk daarom altijd naar 112, dan komt een dépanneur uw auto halen en naar een garage in de buurt slepen. Daarna kunt u alsnog contact opnemen met Baloise Insurance voor de verdere afhandeling.

Tip 3: Weet waar u bent

Bent u volledig casco (all risks) verzekerd? Dan wil Baloise Insurance u ook bij pech in het buitenland natuurlijk zo goed mogelijk helpen, zodat u en uw reisgenoten zo snel mogelijk weer op weg kunnen. Dat kan alleen als wij voldoende informatie hebben over de situatie. Zorg daarom dat u weet waar u bent en dat u uw polisnummer en kenteken bij de hand heeft. Uw polisnummer vindt u op uw polisblad en op uw digitale verzekeringsbewijs (uw “digitale groene kaart”). Dit bewijs krijgt u per mail bij de aanvang van uw autoverzekering en wanneer uw autoverzekering wordt verlengd.

Tip 4: Pech voorkomen

Op vakantie vraagt u veel van uw auto, gezien de lange afstanden met het gezin en alle bagage. Misschien neemt u uw fietsen mee of hangt u een caravan of aanhangwagen achter de auto. Zo wordt de auto een stuk zwaarder belast dan bij normaal gebruik. Daarom is goed onderhoud heel belangrijk. En dat kan een hoop ellende onderweg voorkomen – al is pech natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten.

Controleer voor vertrek de volgende zaken:

 • De koelvloeistof: zo voorkomt u dat u met een oververhitte motor stil komt te staan.
 • Het oliepeil: daarmee houdt u meteen de conditie van uw motor in de gaten.
 • De bandenspanning: een te lage bandenspanning is slecht voor uw brandstofverbruik en beïnvloedt het weggedrag van uw auto.

 

Bij Baloise ziet u snel en simpel hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering

Bereken uw premie

Toch nog vragen?

Onze experts staan voor u klaar met antwoord en advies.
Neem contact met ons op